Viziunea Fundaţiei “ACASĂ” este că oamenii, în circumstanţe obişnuite, trebuie să trăiască independent în casele lor, cu familiile, prietenii şi vecinii.

De aceea CONCEPTUL DE RECUPERARE promovat presupune în principal trei componente:

•  componenta locomotorie (fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, ergoterapie, logopedie, etc);
  •  componenta A.D.L. (recuperarea funcţiilor pentru activitatea de zi cu zi);
  •  componenta de socializare (informarea, consilierea, asigurarea aptitudinilor, informaţiilor, cunoştinţelor şi deprindelor necesare pentru o viaţă normală).

Pentru a atinge scopul propus angajaţii Fundaţiei trebuie să aibă calităti ridicate de tip social pentru a realiza o bună cooperare cu toţi membri echipei multidisciplinare, într-o relaţie socială cu toţi angajaţii organizaţiei. Angajatul trebuie să prezinte simţ de răspundere, dinamism şi eficienţă, cinste şi corectitudine, implicare constructivă şi responsabilă, chiar şi rezolvarea conflictelor trebuie să fie o calitate a angajatului. De asemenea, angajaţii organizaţiei trebuie să ofere toată gama de ingrijiri şi toate resursele, care pot duce la asigurarea stării de bine a pacientului.