Dotarea tehnică a Centrului de Recuperare, Tratament şi Îngrijire

CENTRUL cu o suprafata de 7 500 mp, şi o valoare de investiţie depeste trei milioane de euro, a fost finanţat de către Fundaţia CaSa Olanda. Construcţia este una multifuncţională, care poate fi adaptată evoluţiei îngrijirilor din sănătate în următorii ani. Aceasta are în componenţă cabinete medicale şi de tratament, săli de gimnastică şi fizio-kinetoterapie, centre de ergoterapie pentru copii şi pentru vârstnici cu diverse dizabilităţi, saloane cu paturi, băi, spaţii pentru socializare, bloc alimentar, spălătorie, centrala termică, alte dotări necesare activităţii medicale de recuperare.

Pentru activitatea curentă CENTRUL a fost dotat cu aparatură medicală, aparatură şi dispozitive de fizio–kinetoterapie (aparatură terapie laser, aparatură curenţi medie şi joasă frecvenţă, aparatură magnetoterapie, aparatură unde scurte, aparatură ultrasunet, aparatură hidroterapie) aparatură şi instrumentar pentru ergoterapie, aparatură şi materiale pentru activitatea de psihologie şi logopedie, parc terapeutic în suprafaţă de 4 000 mp pentru recuperarea funcţiei motorii în aer liber, mobilier adecvat, sistem de culegere şi prelucrare a datelor, birotică, sistem de supraveghere a bolnavilor (acustic şi optic), sistem de telefonie,sistem de comunicare intern de tip pager, sistem de protecţie împotriva incendiilor, alte dotări specifice acestui gen de activitate.