Serviciul de recuperare pentru copii cu tulburări de statică vertebrală

Fundaţia Acasă, furnizează servicii de evaluare, menţinere, refacere şi/sau dezvoltare a capacităţilor individuale ale copiilor cu tulburări de statică vertebrală pentru depăşirea unor situaţii de vulnerabilitate socială cu finanţarea Primăriei Zalău prin Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară.

Serviciile se prestează la sediul Fundaţiei Acasă – Centrul de Recuperare, Tratament şi Îngrijire, de către pesonalul fundaţiei în funcţie de nevoile beneficiarului şi cuprind următoarele tipuri de servicii, conform Ordonanţei de Urgenţă 68/2003:

Servicii sociale prestate :

1. Evidenţierea, diagnosticarea şi evaluarea nevoilor individuale pentru copiiîn vederea realizării unor acţiuni şi măsuri cu caracter permanent sau episodic în scopul depăşirii unei situaţii de vulnerabilitate socială.
  2. Recuperarea şi reabilitarea prin terapii specifice ca : kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, magnetoterapie, masaj, ergoterapie, psihologie, logopedie în vederea asigurării cât mai mult posibil a independenţei individului şi inclusiv a calităţii vieţii acestuia.
  3. Informare, consiliere, sprijin specializat în vederea unei bune inserţii/integrări sociale (şcoală, familie, societate).