Fundaţia “ACASĂ” are experienţa colaborării cu alte organizaţii în numeroase proiecte şi parteneriate:

• “Studii privind starea socio-medicală a persoanelor cu handicap sever”, derulat în anul 2002, în parteneriat cu Primăria Zalău;
  • “Îngrijire, tratament şi recuperare a persoanelor aflate în situaţie de risc”, derulat în 2002, cu un grup ţintă de 30 persoane lunar şi finanţat de Fundaţia “CASA” Olanda şi Primăria Zalău;
  • “Sprijin la bătrâneţe”, derulat în perioada aprilie 2003 – ianuarie 2004, cuprinzând servicii de îngrijire la domiciliu, realizat în parteneriat cu Fundaţia “CRONG” Sălaj, Primăria Zalău şi finanţat prin programul PHARE al UE;
  • “Descentralizarea serviciilor de sănătate în judeţul Sălaj”, derulat în perioada noiembrie 2003 – ianuarie 2004, în parteneriat cu Fundaţia “HUMANA” SUA şi finanţat de USAID;
  • “Centre de zi – opţiune pentru instituţionalizare a persoanelor cu handicap”, derulat în parteneriat cu Primăria Zalău în anul 2004 şi finanţat de Autoritatea Naţionala pentru Persoane cu Handicap;
  • “In Familie – servicii de îngrijire la domiciliu şi în centru de zi” derulat în parteneriat cu Consiliul Local Municipal, DASC Zalău, în perioada 2004 -2005, finanţat de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
  • “Centrul de excelenţă profesională” – înfinţarea a 7 ateliere de instruire profesională a elevilor din licee şi şcoli de arte şi meserii în cadrul a 7 unităţi şcolare din Zalău, Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Sărmasăg şi Sîg. Proiect derulat în parteneriat cu un număr de 10 organizaţii şcolare din Olanda, Consiliul Judeţean Sălaj şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Proiectul a început în anul 2005 şi se află în derulare.
  • “Case de tip familial” – proiectul se realizează în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, Primăriile din localităţile Sîg şi Hereclean. Finanţarea amenajării acestor case este realizată de către Fundaţia “CASA” Olanda având următorii sponsori: CONGREGAŢIE ZUSTERS FRANCISCANESEN, WILDE GANZEN, NCDO Olanda.
  • “Biroul de Informare şi Consiliere” – proiectul a debutat în 2004. Acum programul este subvenţionat de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse prin Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Sălaj.
  • “Parteneriat Norvegiano-Român (NoRo) pentru Progres in Bolile Rare”– suntem implicaţi în acest proiect împreună cu alte organizaţii ca: Asociaţia “Prader Willi” din România, Asociaţia “Prader Willi” din Norvegia, FRAMBU-Centru de Boli Rare din Norvegia, Ministerul Sănătăţii din Romania, Biserica Sf. Familie din Zalău, Primăria Zalău (DASC), Consiliul Judeţean Sălaj (DGASPC, ISJ SĂLAJ), Societatea Medicală Română de Genetică, Universitatea de Medicină şi Farmacie “VICTOR BABEŞ” Timişoara şi Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România pentru stabilirea unui parteneriat de cooperare internaţională pe termen lung. Initiativa de a forma acest parteneriat a avut la bază experienţa organizaţiilor, misiunea şi scopurile comune în domeniul bolilor rare. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor afectate de boli rare în România asigurându-le accesul în mod egal la diagnosticare timpurie, tratament de calitate şi servicii de recuperare printr-o reţea cuprinzătoare şi accesibilă de facilităţi şi resurse aşa cum a fost stabilit prin Planul Naţional pentru Boli Rare. www.apwromania.ro
  • „Evaluarea, menţinerea, refacerea şi dezvoltarea capacităţilor individuale ale           copiilor cu deficit motor şi neuromotor prin servicii sociale alternative de zi”– este un program pentru copii realizat în parteneriat cu Primăria Zalău – Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară şi are ca scop furnizarea de servicii de dezvoltare a capacităţii individuale ale copiilor cu deficit motor şi neuromotor pentru depăşirea unor situaţii de vulnerabilitate socială.