str. Gheorghe Doja, nr.161, Zalau-Salaj
0260661384

Accesul mass media

In conformitate cu Regulamentul Intern accesul reprezentantilor presei la informatii referitoare la activitatea Centrului de Recuperare, Tratament si Ingrijire ACASA si/sau pacientii internati se face numai cu acordul managerului general.

La solicitari ale mass-media sunt abilitati sa efectueze comunicate sau sa dea relatii, doar purtatorul de cuvant desemnat prin decizie, managerul unitatii sau persoane desemnate de acesta.

Persoanele abilitate pentru efectuarea comunicarii vor nominaliza în mod explicit locurile în care se poate filma sau persoanele cărora li se pot lua interviuri, cu respectarea drepturilor pacienţilor la intimitate si a celorlalte norme in vigoare. Pentru obtinerea informatiilor reprezentanţii mass-media vor face demersuri scrise in vederea obtinerii acordului.

Accesul presei in sectiile spitalului va avea loc doar cu acordul managerului sau directorului medical, dupa prezentarea legitimatiei de presa.

Personalul spitalului (inclusiv managerul si purtatorul de cuvant) pot oferi doar date medicale precum si date personale neconfidentiale.

Realizarea de poze sau filmari ale pacientilor poate avea loc doar in conformitate cu prevederile legale in vigoare si cu acordul scris al pacietului din care un exemplar ramane anexat la foaia de observatie a acestuia.