str. Gheorghe Doja, nr.161, Zalau-Salaj
0260661384

Psihoterapie si logopedie

Consilierea psihologică este o intervenție prin intermediul căreia oamenii sunt ajutați să prevină și să amelioreze problemele emoționale, de gândire și de comportament.

De asemenea în cadrul consilierii se identifică și se dezvoltă capacitatea de a face față problemelor de sănătate cu care se confruntă pacientul. Persoanele în cauză sunt ajutate să gestioneze în mod eficient perioada respectivă, să se descurce cu simptomele bolii și să prevină recăderile în cadrul afecțiunilor grave.

Logopedia se referă pe de o parte la evaluarea tulburărilor de limbaj iar pe de altă parte la prevenirea și recuperarea acestor tulburări. Evaluarea tulburărilor de limbaj se realizează printr-o examinare logopedică complexă privind limbajul, percepția auditivă, vizuală, atenția și memoria, motricitatea, schema corporală, orientarea în timp și spațiu, capacitatea intelectuală și personalitatea.

Terapia logopedică cuprinde exerciții cu caracter general și exerciții cu caracter specific, cum ar fi: exerciții respiratorii, exerciții speciale pentru mușchii feței, etc.

Exercițiile cu caracter specific, diferă în funcție de fiecare tulburare de limbaj în parte și implică elaborarea unui plan de intervenție personalizat. Tot în cadrul activității logopedice se urmărește și dezvoltarea abilităților de comunicare orală, dezvoltarea vocabularului activ, consilierea pacientului și aparținătorilor, ameliorarea deficitelor memoriei și atenției, corectarea tulburărilor de citire și scriere.